';

OKUL GEZİLERİ
&
BİREYSEL GEZİLER

Optik Yanılsama, Mekanik, Elektrik Magnetizma, Matematik, Uzay, Akışkanlar Mekaniği, Ses ve Titreşim ve Genel Fizik konularını içeren yaklaşık 70 gösteri birimi bulunan İTÜ Bilim Merkezini eğitim-öğretim dönemi boyunca programlarına alan okullar merkezimizden randevu alarak rehberler eşliğinde gezebilmektedirler.

BİLİM ATÖLYELERİ

İTÜ Bilim Merkezi olarak çocukların bulunduğu her yerde onları bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırmak ve buradan aldıkları keyif yardımıyla bilime olan ilgilerini arttırmak için atölyeler; 4-6 yaş ve 7-11 yaş grupları olarak ikiye ayrılmaktadır.

4-6 yaş Bilim Atölyesinde; Okul öncesi çocuklar için düzenlenen programda hayal gücünü geliştirici, doğa ve çevre algısı ile motor becerilerini geliştirmek üzere tasarlanmış atölyeler uygulanmaktadır. Dedektiflik bilimi, doğa gözlemi, mıknatıslar, karışımlar bunlardan bazılarıdır.

7-11 yaş Bilim Atölyesinde; Temel Bilimler, ekoloji, arkeoloji, robotik ve elektronik temalarını içeren deney ve çalışmalar, bilimsel süreç becerilerinin kazandırılması için uygulanmaktadır. Enerji, yalıtım, elektrik, geri dönüşüm, astronomi, böcek gözlemleri, mutfakta bilim ve ilginç kimya konulu atölye çalışmaları bunlardan bazılarıdır.

BİLİM KIŞ/YAZ OKULU

Türkiye’de 5-7 yaş ve 7-11 yaş grubundaki minik meraklılar için de artık eğlence dolu bir bilim okulu var! Bu okul içinde baloncuklardan kuklalara, zevkli ışık-gölge oyunlarından basit robotlara kadar birçok bilimsel konu, arkeoloji atölyeleri ve daha pek çok tema eğlenceli bir atmosfer içinde sunuluyor. Aktivitelerde her şey çevrenin ve doğanın algılanmasına yönelik, fikir üretme temeline dayanıyor. Ayrıca, Arkeoloji Müzesi ve Planetaryum gezilerini de içeriyor.

İTÜ Bilim Merkezi’nde hafta içi her gün 10:00- 16:00 saatleri arasında toplam 10 gün süren bir temel bilim- eğlence okulu! Kursun sonunda katılımcılara Minik Mucit Sertifikası da veriliyor.

5-7 ve 7-11 yaş gruplarına özel hazırlanan içeriklerle, her iki gruba farklı bilim programı uygulanıyor. Konusunda uzman eğitmenlerce hazırlanan program miniklerin bilimi sevmesini, merak duymasını ve kazanımlarla donanımlarını güçlendirmelerini hedefliyor.